Menu Sluiten

Old Skool Sturen Belgie

SN-Truckstyling is gespecialiseerd in het verkopen van alles wat te maken heeft met uw vrachtwagen. Van interieur tot exterieur en van accessoires tot maatwerk. U kunt voor alles bij ons terecht. Bekijk onze webshop met meer dan 2500 producten.

02719690271969

More info

tags: Oldskool Truck Accessoires – Oldskool Truck Accessoires Regio Herentals – Oldskool Truck Accessoires Provincie Antwerpen – Oldskool Truck Accessoires Kopen – Oldskool Truck Accessoires Vergelijken – 

Wenst u meer info over old skool sturen belgie kijk dan vlug op https://sn-truckstyling.com/ | Old Skool Sturen Belgie

Oldskool Old Skool Sturen in België: Terug in de tijd met een klassiek stuurwiel

Het is algemeen bekend dat de Belgische truckers een trotse en stoere groep zijn. Ze rijden dag en nacht door de prachtige landschappen van België en Europa, maar er is één ding dat hun vrachtwagens uniek maakt: de oldskool old skool sturen. Deze iconische stuurwielen nemen ons mee terug in de tijd en geven een nostalgisch gevoel aan zowel de bestuurder als de toeschouwer. In dit artikel duiken we dieper in op de geschiedenis van deze sturen, waarom ze nog steeds zo populair zijn en waar je ze kunt vinden in België.

De geschiedenis van oldskool old skool sturen

In de begindagen van het wegtransport werden vrachtwagens nog niet voorzien van moderne stuurwielen zoals we die nu kennen. De eerste trucks hadden namelijk een heel ander stuurwiel, namelijk een ´spakenstuur´. Dit type stuurwiel was rond en voorzien van houten of metalen spaken. Het was onhandig en minder veilig in vergelijking met de huidige stuurwielen. Daarom werden deze spakensturen al snel vervangen door het klassieke, maar stevige stalen stuur.

In de jaren 70 en 80 werd het stuurwiel een belangrijk onderdeel van het imago van truckers. De oldskool old skool sturen waren toen enorm populair en veel truckers kozen ervoor om hun stuurwiel te personaliseren. Dit kon variëren van een opvallende kleur tot een uniek patroon of zelfs de naam van de bestuurder erop gegraveerd. Deze sturen zijn tegenwoordig nog steeds erg geliefd bij truckers en het is dan ook niet gek dat ze hun klassieke stuurwiel niet willen inruilen voor een modernere variant.

Waarom zijn oldskool old skool sturen nog steeds zo populair?

Het is duidelijk dat de oldskool old skool sturen geliefd zijn onder truckers, maar waarom? Ten eerste is het een stukje nostalgie. Voor veel truckers is het oude stuurwiel een herinnering aan de begindagen van hun carrière als chauffeur. Daarnaast geeft het stuurwiel een gevoel van authenticiteit en geeft het hen een trotse uitstraling op de weg. Het is een manier om zich te onderscheiden van de rest en hun passie voor het vak te laten zien.

Een ander belangrijk aspect is het comfort. Oldskool old skool sturen liggen goed in de hand en zijn vaak voorzien van extra grip, wat de bestuurder meer controle geeft over het voertuig. Dit is vooral belangrijk tijdens lange ritten waarbij concentratie en comfort essentieel zijn. Bovendien geven deze sturen een unieke rijervaring, waardoor veel truckers trouw blijven aan hun klassieke stuurwiel.

Waar vind je oldskool old skool sturen in België?

Ben jij op zoek naar een uniek stuurwiel voor jouw vrachtwagen? Dan ben je in België aan het juiste adres. Het land heeft een lange traditie van wegtransport en is daarom een populaire bestemming voor truckliefhebbers. In verschillende steden vind je speciaalzaken die gespecialiseerd zijn in oldskool old skool sturen. Hier kun je terecht voor een breed scala aan stuurwielen, variërend van verschillende kleuren en materialen tot op maat gemaakte graveringen.

Daarnaast bieden veel truckers ook hun oude stuurwielen te koop aan via online marktplaatsen. Hier kun je vaak goede deals vinden en misschien wel een uniek exemplaar scoren. Vergeet ook niet om bij truckersfestivals en -evenementen te kijken, hier worden vaak ook oldskool old skool sturen verkocht.

Conclusie

Oldskool old skool sturen zijn niet alleen een stukje nostalgie en authenticiteit, maar ook een belangrijk onderdeel van de Belgische truckcultuur. Ze geven truckers een gevoel van comfort, controle en trots en zijn nog steeds erg populair in de truckwereld. In België zijn er talloze mogelijkheden om deze iconische sturen te vinden en een uniek exemplaar aan jouw vrachtwagen toe te voegen. Dus ga terug in de tijd en beleef de nostalgie met een klassiek stuurwiel in jouw truck.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Old skool sturen belgie

!–StopPubText–>.